Rasstandard Hälleforshund

plutoSvenska Kennelklubben har beslutat erkänna Hälleforshunden för registrering i SKK:s annexregister (Ett annexregister är ett register inom FCI för de raser som man vill ha under särskild uppsikt och med speciella regler under sitt uppbyggnadsskede som i första hand är en 10-årsperiod ). Hälleforshunden kommer under en 7-årsperiod endast kunna vara med på Svenska Älghundklubbens (SÄKs) utställningar där den kan tilldelas Certifikat. Under 10-årsperioden kommer alla icke registrerade hundar att kunna mönstras, därefter kan de ansöka till SÄK:s styrelse om att erhålla en stamtavla.

Alla Hälleforshundar som före den 1 augusti 2000 är godkända av Hälleforshundklubben har erhållit en av SKK utfärdad stamtavla.

Efter 1 augusti 2000 skall de Hälleforshundar som vill ha stamtavla, mönstras (hunden skall bedömas om den ser ut som en Hälleforshund) och ansökan skickas till SÄK om att få erhålla sin stamtavla.

De hundar som fått sin stamtavla får när de är id-märkta och vaccinerade anmäla sig till SÄK’s jakt- och spårprov samt utställningar om ägaren är medlem i SÄK.

Senast uppdaterad: nov 27, 2016 @ 12:24

Share